Omgeving


Het dorp Heijenrath ligt bovenop het heuvelplateau “Plateau van Crapoel” op 215m boven NAP. Er wonen ongeveer 125 inwoners.

In het westen ligt het Gulpdal met Slenaken (1,5 km) en Gulpen (6 km). In het oosten vindt men het Geuldal met Epen (4 km)  en Mechelen (6 km). Tussen Slenaken en Heijenrath ligt de Loorberg, die u wellicht kent van de Amstel Gold race. Het is een van de zwaarste en langste beklimmingen van deze race.

Het dorp is omgeven door hellingbossen, weide en landerijen. Er zijn veel onverharde wegen waar men ongestoord kan wandelen  en genieten van flora en fauna. Naast wandelen zijn de fiets mogelijkheden oneindig groot. Hoe men de omgeving ook verkent, overal heeft u weidse uitzichten over heuvels en dalen en kunt u genieten van een van de mooiste landschappen van Nederland.

Slenaken, Epen en Mechelen zijn pittoreske dorpjes met tal van leuke terrasjes en een grote keuze aan restaurants. In Heijenrath is deze keuze beperkt aanwezig.

Heijenrath ligt centraal in het heuvelland. Plaatsen zoals bijv. Gulpen, Valkenburg, Vaals, Kerkrade en winkelstad Heerlen liggen op een steenworp afstand en zijn goed bereikbaar, ook met het openbaar vervoer. Ook het bourgondisch Maastricht is gemakkelijk te bereiken, evenals de Duitse stad Aken of het Belgische Luik. Kortom de hele Euregio ligt aan uw voeten. De Eifel, Ardennen of de Voerstreek, u bent zo over de grens.

Naast wandelen en fietsen zijn er nog vele sportieve uitdagingen in de omgeving, zoals golfen, zwemmen, mountainbiken in een grot, skiën op echte sneeuw, klimmen of kanovaren op de Maas. Buiten deze activiteiten kunt u ook genieten van de vele kastelen, kerken, musea en attracties die Zuid-Limburg rijk is. Vergeet ook niet de vele kerstmarkten in de winter. Er zijn enorm veel mogelijkheden. U kunt ze allemaal nalezen in de wegwijzer Zuid-Limburg, gratis uitgegeven door de VVV Zuid- Limburg.

Laat u verrassen en geniet.

 

omgeving-1